-Verkeershinder door herstelling E313-Vacature voor stadssecretaris-IJsselsteinse scholieren bezoeken Herentals-De 1.000 km van Kom op tegen Kanker rijdt door Herentals

Verkeershinder door herstelling E313
Einde februari start het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de voorbereiding van een grote herstelling van het wegdek van de E313. Het AWV breekt ongeveer zeven kilometer asfalt op om het te vervangen door beton. De werfzone ligt tussen Herentals en Massenhoven. Deze voorbereidingen hebben lokale verkeershinder tot gevolg.

De AWV werkt ook aan de brug van de E313 over de Herenthoutseweg. De Herenthoutseweg is daarom vanaf einde februari tot einde maart ter hoogte van de brug afgesloten. De omleiding loopt via Toekomstlaan, Diamantstraat en Atealaan. Voor de fietsers is er een omleiding via de oude spoorbrug onder de E313. De verkeerslichten ter hoogte van Henrad worden tijdens deze werkzaamheden uitgezet.

Vacature voor stadssecretaris
Het stadsbestuur heeft een betrekking vacant voor een gemeentesecretaris (m/v). De functie van gemeentesecretaris is een mandaatfunctie. De mandaatperiode duurt 7 jaar en is onbeperkt verlengbaar met telkens een periode van 7 jaar. Kandidaten moeten een diploma hebben dat toegang geeft tot het niveau A (master, hoger onderwijs van het lange type). Bijkomende aanwervingsvoorwaarden, evenals een uitgebreide beschrijving van de functie en het profiel van de gezochte kandidaat staan opgesomd in de infobrochure over deze functie op www.herentals.be/vacatures. Solliciteren kan tot en met 6 maart 2012.

Extra try-out in ’t Schaliken: Guga Baúl en Bas Birker
Guga Baùl en Bas Birker zijn twee beloftevolle comedians. Beiden willen in het najaar van 2012 in première gaan met een eigen, volwaardige show. Op donderdag 26 april om 20 uur houden zij een try-out in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. De toegang bedraagt 10 euro, 8,50 euro met korting en 7 euro voor abonnees.

Koninklijke Fanfare De Noorderzonen houdt winterconcert
Koninklijke Fanfare De Noorderzonen houdt zijn jaarlijkse winterconcert in het parochiecentrum van Noorderwijk op zaterdag 25 en zondag 26 februari, telkens om 19 uur.

IJsselsteinse scholieren bezoeken Herentals
Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 maart brengen leerlingen van het Cals College uit IJsselstein een bezoek aan Herentals. IJsselstein is de Nederlandse zusterstad van Herentals. Tijdens het verblijf volgen de leerlingen les in Middenschool De Vesten. Het jumelagecomité organiseert ook enkele activiteiten, zoals een uitstap naar Antwerpen. De uitwisseling wordt afgesloten met een feestelijke receptie voor alle ouders, leerkrachten en leerlingen. Van woensdag 23 tot vrijdag 25 mei brengen Herentalse leerlingen een tegenbezoek aan IJsselstein.

Sport voor 50-plussers
Het stadsbestuur start met een nieuw wekelijks sportaanbod voor 50-plussers. Het proefproject loopt van 18 april tot 29 juni. De activiteiten vinden elke woensdag en vrijdag plaats in De Vossenberg. Op woensdag kunnen 50-plussers van 10 tot 11 uur deelnemen aan spierversterkende en licht cardiovasculaire oefeningen. Voor de actievere 50-plussers is er op vrijdag van 14 tot 15 uur een les die naast deze oefeningen ook verschillende sportinitiaties aanbiedt. Deelnemen kost 2,20 euro per les. Door dit project krijgt Herentals van BLOSO de titel sportelgemeente 2012. Die titel biedt tal van voordelen zoals promotiemateriaal, sportelhesjes en een gratis initiatie badminton. Als het proefproject een positieve evaluatie krijgt, start het programma vanaf 5 september op als permanent sportaanbod.


De 1.000 km van Kom op tegen Kanker rijdt door Herentals
In 2012 is de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker aan haar derde editie toe. Van 17 tot 20 mei maken de deelnemers individueel of in groep een fietstocht van 1.000 kilometer. De opbrengst van gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Op zondag 20 mei houdt het peloton een korte bevoorradingsstop aan het Netepark. Het stadsbestuur stelt een deel van het parkeerterrein ter beschikking van 13 tot 17 uur en zorgt voor dranghekken en afvalbakken.

Promotieles aquajogging in het Netepark
De sportdienst organiseert een promotieles aquajogging. De les vindt plaats op woensdag 18 april van 20 tot 20.50 uur in het wedstrijdbad van het Netepark. Aquajogging is ideaal voor recreanten en voor geblesseerde sporters als aanvullende training. Ook mensen met overgewicht of rugklachten kunnen deelnemen aan de lessen.